PLATAFORMES ADHERIDES:

 

SALVEM ÉLLER

#SalvemEller de l'especulació urbanística. Protegim el paisatge i la natura.

Éller és un petit nucli de 20 cases, situat a 1.400 metres d’alçada, i pertanyent al municipi de Bellver de Cerdanya. 

El nou Pla Urbanístic de Bellver de Cerdanya preveu la construcció d’un eixample a l’entrada del poble amb 32 nous habitatges. 

Els veïns i veïnes d’Éller ens oposem aquest pla perquè pensem que preveu un creixement desmesurat que arribaria a més que duplicar l’actual nombre d’habitatges, deixant el poble històric en un segon pla. A més impactaria negativament en els mitjans de vida dels actuals habitants permanents del nucli d’Éller, basats en la ramaderia i en el turisme sostenible i generaria un fort impacte ambiental, social, paisatgístic i cultural pel nucli d’Éller.

Persona de contacte: Claudia Vallvé
Mail de contacte: salvemeller@gmail.com
Xarxes socials:
Twitter: @salvemeller
Instagram: @salvemeller
Change.org http://chng.it/TSRywqh2
Blog d’Éller: https://viscaeller.wordpress.com/

SIGMADOT

Societat Internacional de Geologia i Mineria Ambiental pel Desenvalupament i l´Ordenament Territorial.

Es una societat científica, d´ambit internacional amb seu a Catalunya. Es troba representada a 28 paisos, especialment d´Europa i de Sudamérica. 

Es dedica a promoure activitats de caire divulgatiu i cientific alhora.

Per d´altra banda, dintre de l´ambit miner es dedica a denmciar males pràctiques relacionades amb l´especulació i amb la corrupció minera. Aquest és el cas del total recolçament a les plataformes SALVEM SALAU (de la mineria que es volia implantar a les vall d´Aneu), a STOP MINE (de la que es volia implantar a Salau, Occitana) i a LO PEDRIS (de la mineria que es volia obrir a Peramea) En tots tres casos, els promotors eren especuladors, amb capital a paradisos discals

SIGMADOT no es una entitat antiminera i defensa la MINERIA AMBIENTAL, com la que no va contra el MEDI NATURAL, ni el MEDI AMBIENT, ni el MEDI SOCIAL. Està en contra de la mineria a Cel Obert als Pirineus, però no en contra de la mineria subterrània, sempre que aquesta es faci ben feta. En aquest sentit no s´oposa a la mineria subterrània al Ripollès o a l´Alt Empordà, si es fa ben feta i amb control ciutadà. Si que s’oposa a la mineria a cel obert.

Persona de contacte: JOSEP M: MATA – PERELLÖ
Mail de contacte: rocpetrus@gmail.com
Xarxes socials: https//:sigmadot.cat

SALVEM LA MOLINA

Control de recursos públics, plans urbanístics, paisatge i recuperació d’infraestructures, serveis i patrimoni de La Molina.

Al 2009-11 intent d’aprovació d’un POUM que volia triplicar zones edificables en espai i volum, intentant legalitzar irregularitats urbanístiques. Intents de diàleg en va. Gràcies a 8 contenciosos i una querella criminal es va aturar. De moment guanyats 6 contenciosos.
Reivindiquem cura dels edificis i infraestructures, així com preservació del patrimoni.

Nous problemes: PDU La Molina-Masella, de moment aturat, però que sería el paraigües protector per la candidatura JJOO d’hivern, actualment liderada per la Generalitat ( Secretaria d’esports i FGC). Aquests projectes poden portar a actuacions urbanístiques i mediambientals innecessàries i agressives, motivades per interessos especulatius d’uns pocs inversors.Tenim motius per desconfiar.

Exigim al Departament de Territori i Sostenibilitat i a l’Ajuntament no siguin urbanitzables una sèrie de sòls, entre ells la zona del Golf.

Persona de contacte: Núria Martí i Carles Carol
Mail de contacte: salvemlamolina@gmail.com // nmarti4@xtec.cat
Xarxes socials: salvemlamolina.org

PDF INFORMATIU

ENDAVANT ALT URGELL

Endavant Alt Urgell és la branca comarcal de l’organització feminista, socialista i d’alliberament nacional que es coneix arreu del principat amb el nom d’Endavant-OSAN. Aquesta organització lluita arreu dels Països Catalans per assolir unes millors condicions de vida per al conjunt de la classe treballadora. Unes condicions que posin la vida i la gent al centre del calendari polític, sempre per davant dels interessos mercantils i del gran capital.

La relació de l’organització comarcal que es coneix amb el nom d’Endavant Alt Urgell i la coordinadora de plataformes en defensa del territori SOS PIRINEUS, neix davant la necessitat d’aplicar un canvi de model socioeconòmic també al Pirineu. La manca d’inversions en infraestructures, el despoblament i l’explotació excessiva de l’obsolet sector turístic de masses, fan del Pirineu un jardí per a l’oci de segona residència, una crua realitat que dista molt de ser allò que la gent del Pirineu necessitem.

Endavant Alt Urgell, doncs, vol participar d’aquest «tret de sortida» cap a una unitat popular pirinenca que permeti viure al Pirineu de manera digna, amb respecte cap al medi a la vegada que amb oportunitats per a les persones que vulguin viure créixer i restar en aquest territori.

Mail de contacte: alturgell@endavant.org